25 jaar Ventilec gevierd met opendeur

Afgelopen week vierde het installatiebedrijf Ventilec zijn 25-jarig bestaan. Gestart in 1992 in Bornem verkaste het 10 jaar geleden – nog een mijlpaal – naar het industrieterrein in Lokeren. Daar in de Moortelstraat ontvingen stichter Herman Schelfhout en zijn echtgenote Veerle hun gasten voor een feestelijke opendeur met minibeurs.

Gestart als toeleveranciers aan de intensieve landbouw, waarin het bedrijf een gestage groei kende tot de dioxinecrisis, boorden de ondernemers in 2000 een nieuwe markt aan met de oprichting van het zusterbedrijf Hertometal. Dat profileert zich als constructeur van bulkbehandelingssystemen voor o.a. veevoederbedrijven, brouwerijen, mouterijen, koffiebranderijen en de chemische industrie in het algemeen.

Aanvankelijk gespecialiseerd in het plaatsen van ventilatietechniek, staat de tandem Ventilec-Hertometal inmiddels bekend als constructeur en leverancier van silo’s, transportsystemen, stofafzuigingsinstallaties, maal- en voedertechnieken, luchtwassers, enz. De genodigden konden tijdens een rondgang in de productiehal kennismaken met de partners van het jarige bedrijf. Het gaat om Hotraco (klimatisatie in stallen), MIP (silo’s op maat), WAM (mengers en bulkbehandelingsmachines), VEGA (proces-sensoren), Grüber (Maalmolens en opslag) en BSH (roterende sluizen).

“Wij streven naar een gestage groei in de industrie en de agrarische sector met individuele oplossingen en projecten op maat in een win-winsituatie met en voor de klant, zodat wij een installatie kunnen bouwen van ontwerp tot automatisatie”, gaf Herman Schelfhout de richting van het bedrijf voor de toekomst aan.

Het gebeuren was voorzien van spijs, drank en demo’s van een barista en een biersommelier, zodat het gezelligheid troef was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: