300.000 euro voor relance VLAM-export

Vlaams minister-president Jan Jambon en Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits kondigden maandag 15 juni bijkomende maatregelen aan voor de relance van de export. Daarbij voorziet Crevits 300.000 euro voor VLAM om de exportactiviteiten te versterken.

VLAM zal de extra middelen inzetten op twee fronten:

Advertising
  • Vlaamse bedrijven worden via een aanmoedigingspremie gestimuleerd om nog dit jaar deel te nemen aan internationale agrovoedingsbeurzen.
  • VLAM richt de komende maanden een ‘incubator agrovoeding’ op. Deze wil Vlaamse agrovoedings- en sierteeltbedrijven of bedrijfsgroeperingen stimuleren om nieuwe oplossingen rond buitenlandse markttoegang te ontwikkelen.

VLAM mikt op ideeën die innovatie, snelle impact en langdurige effecten als basiselementen hebben.

“Met de incubator kunnen we nieuwe initiatieven die in de sector ontstaan aanmoedigen zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot een voldragen exportplan. Door een deel van de kosten van de initiatieven te dragen wordt het risico voor de bedrijven ingeperkt”, zegt Filip Fontaine, algemeen directeur van VLAM.

VLAM zal een extern team van specialisten (privé, overheid en academisch milieu) samenbrengen in een panel om de ingediende initiatieven te beoordelen.

Voor meer info: incubator@vlam.be

Bron: naar VLAM 12 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: