Er zijn er al bijna 250 ondernemingen van winkels over cafés en restaurants tot landbouwers en producenten die het label ‘Lekker van bij ons’ gekregen hebben. Zij promoten lokale Vlaamse producten van boer tot burger. Minister Crevits wil iedereen die met lokale voeding en Vlaamse producten bezig is, stimuleren om ambassadeur te worden. Tegen het einde van dit jaar moeten er minstens 1.000 ambassadeurs zijn.
Ter herinnering: begin juni ondertekende de Vlaams minister van Landbouw met 31 partners een charter voor de toekomst van de voedingsindustrie. Een van de acties is het meer zichtbaar maken van lokale voeding en ambassadeurs voor onze lokale Vlaamse producten.
De voorbije maanden hebben de Vlamingen volop de hoevewinkel en lokale boer (her)ontdekt. “Dat momentum moeten we vasthouden”, verklaarde minister Crevits die zich tot doel stelt voor het einde van dit jaar minstens 1.000 ambassadeurs ‘Lekker van bij ons’ te overtuigen.
Stand van zaken
Het label ‘Lekker van bij ons’ staat voor lokale productie, kwaliteit, duurzaamheid, innovatie, passie en uiteraard een uitmuntende smaak. Ondertussen hebben al 239 ondernemers het label ‘Lekker van bij ons’ gekregen. Het gaat om 91 landbouwers/producenten, 91 bedrijven in de voedingsverwerking, 38 handelaars en 19 horeca ondernemers. In West-Vlaanderen zijn 67 ambassadeurs, in Vlaams-Brabant en Brussel gaat het om 57 ambassadeurs, in Oost-Vlaanderen 53 ambassadeurs, in Antwerpen zijn er 33 ambassadeurs en in Limburg tot slot gaat het om 29 ambassadeurs.