Van 13 tot 18 mei 2019 lanceert het Innovatiesteunpunt de ‘Week van het varken’. Op woensdag 15 mei wordt in de Barenzaal in C-Mine te Genk het netwerkevenement ‘De smaak van ons varken’ gehouden. Producenten, vleesverwerkers en toeleveringsbedrijven zijn welkom om elkaar te ontmoeten en elkaars producten te leren kennen.
Het initiatief kadert in het LIONS-project (Limburgs Agrarisch Ondernemerschap Stimuleren), een project van Boerenbond en het Innovatiesteunpunt, mogelijk gemaakt met de financiële steun van de provincie Limburg, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Dit project heeft als doel het ondernemerschap van de Limburgse landbouw te maximaliseren. Het ondersteunt en bevordert de verschillende landbouwsectoren, waaronder de varkenssector.
“Het gezonde en smaakvolle karakter van het varkensvlees staat in de kijker”, stelt David Deheyder, BB-landbouwconsulent. “Daarnaast willen we ook de fierheid voor het vak vanuit de producenten vooropstellen. Die week hebben we ook zendtijd op TV-Limburg. Dagelijks worden er reportages getoond gemaakt op verschillende bedrijven in Limburg. Alles voor een positief en gezond imago van ons product.”
Op woensdag 15 mei wordt het netwerkevenement ‘De smaak van ons varken’ georganiseerd in de barenzaal in C-Mine te Genk. De avond bestaat uit een kort academisch gedeelte rond de kwaliteit en de smaak van het varkensvlees.
Programma
Academisch deel
- ‘Imago en promotie van ons varkensvlees’ – Liedewij Verbist, Web Shandwick voor VLAM
- ‘Smaak en kwaliteit van varkensvlees: proefresultaten’ Eline Kowalski, ILVO
- ‘Genetica en verbeterde smaak en kwaliteit van het varkensvlees’ Chris D’Hondt, VPF (Vlaamse Piétrain fokkerij)
Netwerkmoment
Daarna kunnen producenten, vleesverwerkers en toeleveringsbedrijven elkaar ontmoeten en elkaars producten kunnen leren kennen.
Praktisch
Woensdag 15 mei van 19u30 tot 23u30
C-Mine, Barenzaal Genk – Evence Coppéelaan 91 – 3600 Genk België
Inschrijven kan via: www.innovatiesteunpunt.be/netwerkevent
Bron: Boerenbond – 2 mei 2019