Agrafiek Awards pakken uit met nieuwe categorieën

Al sinds 1985 organiseert Rekad Uitgeverij elke twee jaar, in samenwerking met een aantal partners, de Oscars van de landbouwsector: de Agrafiek Awards. Ook in 2019 heeft de uitreiking plaats tijdens de landbouwbeurs Agribex. Op de avond van 3 december zullen we weten wie de jury verkoos tot beste varkenshouder, melkveehouder, loonwerker, landbouwmachinedealer, jongere en vrouw in de landbouw.

Aanvankelijk kende de wedstrijd Agrafiek slechts één laureaat. Die werd gekozen uit de verschillende sectoren. Tijdens de eerste drie edities ging de hoogste eer telkens naar een (glas)tuinbouwbedrijf. Omdat het uiteraard moeilijk is om appelen met citroenen en varkens met melkvee en/of tomaten te vergelijken werd de wedstrijdformule vanaf de vierde editie herbekeken. Zo evolueerde de wedstrijd naar een laureaat per sector.

Advertising

6 categorieën

In 2019 gaan er maar liefst zes laureaten met een Agrafiek-beeldje en mooie naturaprijzen naar huis. Naast de klassiekers varkenshouderij, melkveehouderij en loonwerk zijn er dit jaar ook prijzen voor de beste landbouwmachinedealer, de beste jonge landbouwer (in samenwerking met Groene Kring), en – last but not least – de meest verdienstelijke vrouw in de landbouw. Deze laatste categorie is een beetje een buitenbeentje aangezien ook vrouwen die zelf niet actief zijn in de sector, maar er wel een belangrijke rol in spelen, genomineerd kunnen worden. KVLV-Agra leidt deze categorie in goede banen.

De inschrijvingen voor deze editie zijn al een tijdje aan de gang. Een professionele jury, samengesteld met specialisten uit de sector, maakt een selectie uit alle inzendingen. Daarna volgt een bedrijfsbezoek en beslist de jury welk bedrijf als meest vernieuwend uit de bus komt. Zij krijgen op 3 december op Agribex het prestigieuze Agrafiek-beeldje overhandigd tijdens de slotceremonie van de wedstrijd. Deze happening gaat niet onopgemerkt voorbij. De bekroonde bedrijven krijgen aandacht in de pers, zowel in de geschreven als de audiovisuele media. En uiteraard worden de laureaten door ons vakblad voorgesteld.

Reacties van ex-winnaars en deelnemers aan de Agrafiek zijn unaniem in hun lof over dit initiatief dat een concrete meerwaarde betekende voor hun bedrijf en hun carrière.

Naturaprijzen

Aan de wedstrijd Agrafiek zijn geen geldprijzen verbonden. Maar door deel te nemen aan de Agrafiek dragen de deelnemers hun steentje bij door aan PR te doen voor de sector. Actief aan PR doen is en blijft vandaag in de landbouwsector een continue opdracht.

Dankzij de partners van Agrafiek, zijn er ook prijzen in natura voor de winnaars. Zo stelt New Holland naar goede traditie een jaar lang een trekker (voor de categorie loonwerk) en een verreiker (voor de categorie melkvee) ter beschikking. Maar ook KWS, Topigs Norsvin en Kramp delen prijzen uit. De laureaten krijgen dus niet alleen een stijlvolle award om op de schouw te zetten.

Praktisch

De genomineerden (drie per categorie) mogen een telefoontje verwachten en een bedrijfsbezoek. Alle genomineerden worden tijdens de slotceremonie op 3 december aan het publiek voorgesteld aan de hand van een bedrijfsvideo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: