An Cools versterkt Inagro-team varkenshouderij

Bio-ingenieur An Cools versterkt sinds kort het team varkenshouderij bij Inagro (Rumbeke-Beitem).

Advertising

Ze zal er in eerste instantie werken op het project rond gebruik van diepdrainagewater in de varkenshouderij. Daarnaast zal ze instaan voor het verder uitbouwen van het opleidings- en kennisaanbod rond verschillende thema’s in de varkenshouderij.

Dit via de VarkensAcademie, maar ook door het begeleiden van de bestaande kenniscoöperaties varkens en het oprichten van nieuwe kenniscoöperaties in de verschillende regio’s.

Advertising

An Cools werd in 2005 bio-ingenieur in de Landbouwkunde aan de KU Leuven. Ze startte haar loopbaan bij Aveve Veevoeding. In 2008 begon ze als doctoraatsstudente aan de faculteit Diergeneeskunde (UGent) aan een onderzoeksproject omtrent werpvoeders bij zeugen. Na het behalen van haar doctoraat in 2013 bleef ze verbonden aan het labo diervoeding van de UGent als post doc-onderzoeker. Ze werkte toen op een industrieel project voor de ontwikkeling van voederadditieven voor kippen en varkens in samenwerking met Eastman. Daar trad ze in januari 2015 in dienst als application development manager animal nutrition.

Sinds 1 april 2018 is ze 80 procent in Rumbeke-Beitem tewerkgesteld als onderzoeker varkenshouderij. Verder werkt ze één dag in de week in het labo diervoeding van de UGent.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: