AVP: update week 8

Per 22 februari 2019 telde het FAVV 550 door Afrikaanse varkenspest geïnfecteerde everzwijnen in de regio van Etalle, alweer 56 stuks meer dan op 15 februari.

Door de vondst afgelopen week van een dood everzwijn besmet met Afrikaanse varkenspest in zone I noord, tussen Les Fossés en Mellier (Léglise) werd de afbakening van de beperkingsgebieden in samenwerking met de Europese Commissie  aangepast. Zoals het kaartje duidelijk maakt werden zone I (bufferzone) en zone II (besmette zone) uitgebreid naar het noorden.

Advertising

De uitbreiding van de zones noopt echter niet tot een aanpassing van de algemene maatregelen. ‘In de nieuwe zone zijn immers enkel hobbyhouders bekend’, meldde DGZ-nieuwsbrief per 20 februari. Nog volgens deze bron zullen de werken om de betrokken zone te omringen met hekkens ‘op korte termijn’ afgerond worden.

Herhalen we tot slot de oproep van Waals minister van Natuur en Bos Collin waarin hij herinnert aan ‘het blijvend belang van een maximale dagelijkse waakzaamheid en het respecteren van de bioveiligheidsvoorschriften.’

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: