AVP update weken 16+17

Volgens de update van het Waals Gewest op 29 april 2019 staat de teller van het aantal door Afrikaanse varkenspest geïnfecteerde everzwijnen in de regio van Etalle nu op 766.

Dat zijn er 47 meer dan bij het begin van de maand april. Met 47 stuks meer in één maand tegenover begin dit jaar regelmatig een 60-tal per week, lijkt de infectie af te zwakken.

Advertising

Laat dit echter op geen enkele manier aanleiding zijn om ook de bioveiligheidsmaatregelen op het eigen bedrijf te versoepelen. Het gevaar op een doorbraak in de varkenshouderij zelf – tot nog toe blijft de besmetting gelukkig beperkt tot wilde everzwijnen – blijft immers reëel. Houd jullie stallen op slot alstublieft.

Intussen claimt Waals minister Collin in een aantal Franstalige dagbladen dat de vooropgezette doelstelling om een derde meer everzwijnen in het jachtseizoen 2018-2019 af te schieten gehaald zal worden. Volgens Collin zijn er inmiddels ruim 35.000 evers gedood (35.326 of  +28 procent) dit terwijl het seizoen nog tot juni loopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: