BB-Persprijs tweemaal voor artikel over varkenshouderij

Met de Boerenbond Persprijs wil Boerenbond de resultaten van wetenschappelijk onderzoek beter bekendmaken bij de land- en tuinbouwers. Deze keer werden er twee artikels gericht naar de varkenshouderij bekroond.

De prijzen werden op zaterdag 17 februari uitgereikt op de Boerenbondstand op de Agridagen in Ravels. Beide prijzen hebben een waarde van 1.000 euro.

Advertising

Ilse De Volder uit Ruiselede kreeg de bachelorprijs met haar artikel ‘Alternerend zogen, voordeel of niet?’. Het artikel is gebaseerd op haar bachelorproef die ze schreef voor het behalen van haar bachelordiploma in de Agro- en Biotechnologie aan hogeschool Vives in Roeselare; promotor Isabelle Degezelle. Zij ontving haar prijs uit de handen van Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Beursvoorzitter Georges Van Keerberghen reikte de prijs uit aan de winnaar bij de masters. Wim Gorssen uit Kaulille studeerde afgelopen zomer af als master in de Bio-Ingenieurswetenschappen (Landbouwkunde, Dierlijke Productie) aan de KU Leuven, met als promotors Steven Janssens en Nadine Buys. Zijn proefschrift ‘Genetische parameters van uniformiteit toegepast op productiekenmerken van vleesvarkens’ was de basis voor het artikel ‘Selectie op uniformiteit: alle varkens zijn gelijk, maar sommige varkens zijn meer gelijk dan anderen’.

De bekroonde artikels werden in Management&Techniek van 12 februari gepubliceerd.

U kan ze ook hier lezen door op de respectievelijke titels te klikken:

Alternerend zogen, voordeel of niet

Genetische parameters van uniformiteit toegepast op productiekenmerken van vleesvarkens

Bron: Boerenbond – 17 februari 2018

 

 

FOTO

Ilse De Volder

Wim Gorssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: