Ben je gewapend tegen een volgende crisis?

Voor de varkenshouderij was 2017 geen verkeerd jaar. Maar de jaren voordien kreeg de sector het zeer hard te verduren. Waar staan we vandaag? Zijn de individuele bedrijven na die pijnlijke leerjaren intussen gewapend tegen een volgende crisis? Ziedaar het onderwerp van het debat tijdens de Agridagen op zaterdag 17 februari om 10 uur.

De aanhoudende crisis noopte tot initiatieven zoals de Dialoogdagen (Brussel), de G30 (Gent) en de X100 (Hasselt). Van overheidswege werd ingestoken op diverse hulpprogramma’s. Binnen het kader van de Europese spelregels kwamen die uiteraard neer op onrechtstreekse steun, zoals bijvoorbeeld een versterking van het onderzoek (via ILVO) en een objectivering van de voorlichting (via het Varkensloket).

Voor zijn dagdagelijkse bedrijfsvoering is en blijft de varkenshouder in eerste instantie echter nog steeds op zichzelf aangewezen. In de wetenschap dat er hoe dan ook ooit ‘een volgende crisis’ zit aan te komen, moesten de bedrijfsleiders ook na die vele plannen dus hun eigen weg kiezen en gaan.

Voorafgaand aan het debat getuigen vier varkenshouders hoe zij de situatie hebben aangepakt. Een ondernemer die helemaal vreemd is aan de sector – maar die erg veel ondernemerservaring heeft – becommentarieert hun aanpak. Ligt de oplossing in een verdere optimalisatie van uw productie? Of kan je toch maar beter uitbreiden, integreren of een eigen label opzetten?

De varkenshouders en de expert staan ter zake open voor uw vragen/bedenkingen. Zorg dat je erbij bent op zaterdag 17 februari van 10 tot 12 uur.

Inschrijven kan via onderstaande link:

http://www.agridagen.be/content/inschrijving-seminarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *