Technische benchmarking vleesvarkens nu GRATIS voor iedereen!

De Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders lanceert een warme oproep aan ALLE Vlaamse varkenshouders om deel te nemen aan de technische benchmarking vleesvarkens. Via een demonstratieproject zal Vlaams minister voor Landbouw Joke Schauvliege de VPOV en het Proef- en Vormingscentrum voor Landbouw (PvL) ondersteunen om alle varkenshouders GRATIS toegang te geven tot de technische benchmarking vleesvarkens.

Het demonstratieproject kiest er expliciet voor om dit op een wetenschappelijk correcte manier aan te pakken. De inschakeling van de Cel Begeleiding Karkasclassificatie (CBKc) van de UGent moet dit waarborgen.

Advertising

Door het samenleggen van informatie krijgen de deelnemende varkenshouders een beter inzicht welke parameters relevant zijn en hoe deze zich verhouden ten opzichte van collega’s. Door de algemene resultaten naar de brede sector te communiceren wordt dit project een echte ‘win for all’.

Voor meer details: lees het volledige artikel van de VPOV. Klik daarvoor Benchmarking vleesvarkens nu gratis voor iedereen

Hoe deelnemen?

Om deel te kunnen nemen zijn twee vereisten. Enerzijds moet je een volmacht verlenen aan VPOV op de IVB-website. Anderzijds moet je ook jouw contactgegevens en klopnummer(s) aan VPOV doorgeven.

De benchmarking die wordt opgezet is immers geen éénmalige oefening voor het verleden. Bedoeling is om deze benchmarking een continu karakter te verlenen waarbij actuele slachtingen op continue basis met elkaar vergeleken worden.

Het project loopt 2 jaar zodat er van een voldoende lange periode gegevens kunnen worden verzameld. Alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk, en conform de bestaande privacywetgeving, behandeld.

Interesse om deel te nemen? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur een mailtje naar info@vpov.be

Bron: VPOV – 14 januari 2019

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: