Biggen wroetend door de Seagut Powder

Seagut Powder is een natuurlijk product om de darmgezondheid bij jonge biggen te optimaliseren. We gaan kijken hoe Seagut Powder in praktijk toegepast wordt. Hiervoor gaan we naar het bedrijf van Bart Vergrote. Hij runt een varkensbedrijf met 280 zeugen in Zeldegem. De biggen worden op het bedrijf zelf afgemest.

Bart Vergrote: “Seagut Powder wordt al 1,5 jaar gebruikt op het bedrijf. Iedere morgen wordt het bij alle biggennesten gestrooid. Een klein beetje in het midden van de biggennesten en de biggen gaan er wroetend doorheen. Ik ben daar tamelijk goede resultaten mee dat ik zie en denk: ‘In 1,5 – 2 jaar heb ik geen last meer van diarree in de kraamhokken als bij het spenen. Met Seagut Powder kan de diarree worden gereduceerd ofwel worden verminderd en dat kan kostenbatend werken op het bedrijf'”.

 

“Seagut Powder kan diarree reduceren en dat kan kostenbatend werken op het bedrijf”

Seagut Powder is een natuurlijke oplossing voor een optimale darmgezondheid bij jonge biggen. Het bevat 3 componenten waaronder gemicroniseerde klei, clinoptoliet en algenextracten. Gemicroniseerde klei zorgt voor een mechanische bescherming van de darmmucosa. Clinoptoliet beschermt darmvilli doordat het ammoniak absorbeert. Tot slot bevat het algenextracten (MSP) dat mucine secretie stimuleert en daarmee de bescherming van de darmmucosa.

Seagut Powder kan op 3 verschillende manieren worden toegepast:

  1. het kan verdund worden met water in een bakje
  2. of het kan direct op een droge vloer in het kraamhok worden toegepast
  3. of in een voedertrog in de batterij. Indien het verdund wordt met water, is dit 50 gram/300 ml water vanaf geboorte tot 5 dagen leeftijd.

In droge vorm dient Seagut Powder van dag 5 tot dag 10 met een dosering van 50 gram/toom/dag te worden gedoseerd en vanaf dag 10 tot spenen een dosering van 100 gram/toom/dag. Bij gespeende biggen dient er 15 gram/big/dag gedurende de eerste 5 dagen na spenen, te worden gedoseerd.

Uit onderzoek is gebleken dat we met Seagut Powder een gezondere darmmucosa zien. Dit resulteert 56% minder medicatie, wat antibiotica reductie inhoudt. Daarnaast zien we 50% minder veteringsproblemen, 200 gram hoger speengewicht en een hogere groei (6%) per dier per dag. Bovendien is Seagut Powder een goed alternatief voor zinkoxide bij gespeende biggen.

Start nu ook met Seagut Powder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: