“Biggenprijs in België kan wél mee met Nederland”

De biggenmarkt in België houdt min of meer gelijke tred met de Nederlandse biggenmarkt. “We zien uiteraard verschillen tussen de biggenprijs in België en in Nederland. Maar op basis van onze analyse is er géén sprake van een toenemende scheeftrekking.” Ziedaar het besluit van de maandelijkse analyse die de VPOV in het vakblad Varkensbedrijf editie juli 2018 publiceert.

Advertising

Eerder ( Uitbetaling in België kan niet meer mee met Duitsland ) kwam de organisatie erop uit dat de uitbetaling van slachtvarkens in België niet meer mee kan met Duitsland. Nu vond de Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders dat over de gehele periode van begin 2016 tot en met heden de gemiddelde spread tussen de Belgische en Nederlandse biggenprijs -0,10 euro per big bedraagt. De uitbetaalde biggenprijs in Nederland zou – op basis van deze vergelijking – nauwelijks 10 eurocent per big hoger liggen dan de uitbetaalde biggenprijs in België.

Over een groot stuk van 2017 lag de prijs in Nederland 1 à 2 euro per big hoger. In 2018 is de situatie omgekeerd, waarbij België beter scoort. Vooral de eerste 10 weken van 2018 lag de uitbetaalde biggenprijs in België hoger dan die in Nederland. De laatste 16 weken noteren beide markten gemiddeld opnieuw evenwichtig.

Advertising

Voor de volledige analyse van deze maand klik Biggenprijs in België kan wel mee met Nederland

Bron: VPOV in Varkensbedrijf editie juli 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: