Brons overgenomen door VanDrie Group

De VanDrie Group heeft een akkoord bereikt met Brons uit Voorthuizen met betrekking tot een volledige overname. De Nederlandse ACM, de Autoriteit Consument en Markt, moet zich weliswaar nog over de transactie uitspreken, maar het management van de twee familiebedrijven verwacht geen tegenkanting.

Brons uit Voorthuizen produceert hoogwaardige mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee. Het draaide de afgelopen jaren een omzet zo’n 45 miljoen euro, grotendeels op de thuismarkt Nederland.

Met de overname wordt continuïteit geboden aan de lange geschiedenis van Brons. Het familiebedrijf startte in 1929. Alle arbeidsplaatsen bij Brons blijven behouden evenals de bedrijfsnaam en locatie. Volgens een mededeling VanDrie Group blijft de familie Brons overigens actief betrokken bij de activiteiten.

De VanDrie Group maakt producten op basis van kalfs- en rundvlees en diverse zuivelgrondstoffen. Het produceert tevens kalvervoeders en kalfsvellen. Met een omzet van 2 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.500 personen. Met de overname van Brons komen daar 29 voltijdse krachten bij.

In een reactie met deze redactie benadrukt Jan Brons dat de overname niks veranderd aan het opzet van Startix. Herlees in dit verband Startix gestart uit Brons Voorthuizen Diervoeding

Bron: naar VanDrie Group – 20 maart 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: