Certus-bedrijven kunnen antibioticumverbruik weldra online opvolgen

Vanaf begin januari 2020 zal Belpork vzw aan alle varkenshouders die produceren onder het kwaliteitslabel Certus voor het opvolgen van het antibioticumverbruik op hun bedrijf een onlinerapporteringtool aanbieden. In een later stadium zal de zogenaamde ‘Nearly Real Time’-rapporteringstool ook beschikbaar zijn voor alle andere deelnemers van AB Register vzw.

De NRT-tool bevat dezelfde kwantitatieve en kwalitatieve informatie als de periodieke bedrijfsrapporten die reeds één keer per kwartaal aan alle varkenshouders in AB Register worden bezorgd.

Advertising

Met behulp van de nieuwe NRT-tool hoeft de deelnemende varkenshouder niet meer een volledig kwartaal te wachten om te weten welke invloed het gebruik van een bepaald soort antibioticum/behandeling heeft op de analyseresultaten van zijn bedrijf. Hij kan dit op ieder moment van de dag evalueren en monitoren zodat het voor eenvoudiger zal zijn om de invloed van de genomen maatregelen ten gevolge van een te hoog antibioticagebruik in te schatten. Daarenboven zal hij ook zijn eigen antibioticumverbruik kunnen vergelijken met het gemiddeld gebruik van de alle deelnemende varkenshouder in AB Register.

Bron: naar Belpork vzw – 20 november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: