Ceva neemt diergezondheidsafdeling IDT over

Ceva Santé Animale en IDT Biologika GmbH hebben een voorlopig akkoord bereikt waarbij Ceva de veterinaire biofarmaceutische portefeuille en R&D-activiteiten van IDT verwerft. De deal is onder voorbehoud van goedkeuring door het Bundeskartellamt. Naar verwachting zal de overname nog voor 1 juli 2019 worden afgerond.

Ceva Santé Animale is een Franse multinationale veterinaire farmaceutische onderneming opgericht in 1999. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van farmaceutische producten en vaccins voor productiedieren (herkauwers, varkens, pluimvee) en gezelschapsdieren. Het is aanwezig in 110 landen en stelt wereldwijd meer dan 5.700 mensen te werk. Sinds 2007 zijn het management en de werknemers de grootste aandeelhouders in Ceva Santé Animale.

IDT Biologika is een particulier met bijna 100 jaar ervaring in onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van vaccins en geneesmiddelen voor zijn eigen diergezondheidsproducten en op contractbasis. Bedrijvensites in Duitsland zijn onder andere het BioPharmaPark in Dessau-Rosslau en het district Riems in Greifswald. In de Verenigde Staten heeft IDT Corporation een productiesite voor klinische testmonsters in Rockville, Maryland. In Canada maakt IDT Biologika-dochteronderneming Gallant Custom Laboratories autogene vaccins. IDT Biologika is lid van de Klocke Group, die gespecialiseerd is in contractproductie en verpakking van medicijnen, vaccins en cosmetische producten. Als een traditioneel familiebedrijf heeft de Klocke Group wereldwijd meer dan 2.500 medewerkers in dienst.

Er zijn sterke synergieën tussen de varkens- en pluimveevaccins van de twee bedrijven. Ceva’s wereldwijde geografische aanwezigheid moet een snelle uitbreiding van de verkoop van het huidige IDT-productassortiment mogelijk maken.

Ceva plant bovendien aanzienlijk te investeren in de ontwikkeling van een nieuw Global Swine Innovation Center op de bestaande locatie van IDT in Dessau en bij IDT Research in Riems, Duitsland. Het centrum zal de biologische R&D-capaciteiten van Ceva versterken, waarbij twee onderzoeksteams en productpijplijnen met een sterk groeipotentieel worden samengebracht.

Bron: Ceva & IDT – 17 mei 2019

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: