Corona-dreiging: veehouders nemen extra bioveiligheidsmaatregelen

Nederlandse, Belgische en Duitse veehouders blijven nuchter over corona maar nemen wel extra bioveiligheidsmaatregelen. Aldus blijkt uit een enquête onder de klanten van MS Schippers.

Advertising

Hoewel de veehouderij volop ervaring heeft met het managen van diergezondheid en bioveiligheid geeft 83 procent van de bevraagden aan in meer of mindere mate strengere hygiënemaatregelen dan normaal te nemen sinds het coronavirus onze wereld bedreigt.

  • Zo zegt 40 procent grote veranderingen door te voeren (antwoord 4 en 5 op de schaal van 1 tot 5).
  • Verder is bij ruim 80 procent van de veehouders in de drie landen het onlinegedrag veranderd. Dat betekent meer digitaal bestellen en informatie zoeken. Slechts 20 procent zegt dat corona geen gevolgen heeft voor hun internetgebruik.
  • Verder geeft 38 procent van de veehouders aan, in meer of mindere mate problemen met personeel te ondervinden.
  • Circa 85 procent van de veehouders verwacht problemen met het verkopen van goederen/dieren aan klanten als gevolg van de coronacrisis.

Uit de enquête komen ook verschillen tussen de landen naar voren. Duitsers noemen het minst vaakst problemen met personeel of afzet van producten. Ook is hun onlinegedrag het minst vaak veranderd.

Advertising

Bron: naar MS Schippers – 21 april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: