De CVBB-adviseurs staan opnieuw voor je klaar

Voor advies op maat inzake bemesting kan je terecht bij het CVBB. De formule wijzigt niet en bestaat uit een pakket van 350 euro, waarvan het CVBB 300 euro subsidieert. Als land- of tuinbouwer betaal je zelf slechts 50 euro en de btw (6%) op het totale bedrag.

Bedrijven die in 2018 voor de eerste maal inschrijven voor CVBB-begeleiding kunnen deelnemen zonder bijkomende voorwaarden. Bedrijven die eerder deelnamen, moeten een nitraatoverschrijding in 2015 en/of 2016 en/of 2017 kunnen voorleggen.

Advertising

De CVBB-adviseur komt één uur langs op je bedrijf. Na een tweede bezoek in het najaar of een stikstofstaal na de oogst kan je jouw bemestingsstrategie van het afgelopen seizoen evalueren en naar volgend jaar toe bijschaven. De rest van het pakket kan je aanvullen met relevante (niet-verplichte) analyses.

De begeleiding blijft niet beperkt tot bemestingsadviezen voor stikstof en fosfor, ook advies voor de andere voedingselementen komt aanbod. De adviseur beantwoordt ook vragen over bemestingstechnieken, toedieningstijdstip van de verschillende meststoffen en bodemvruchtbaarheid in het algemeen. Daarnaast is er ruimte voor vragen over de fosfaatklasse van je percelen en andere regelgeving toepasbaar op jouw bedrijf.

Heb je problemen met hoge nitraatresidu’s en ken je de oorzaak niet? Wil je je bemesting bijsturen om een vrijstelling als focusbedrijf aan te vragen? Dan ben je een bedrijf dat perfect in aanmerking komt voor het CVBB-bedrijfsbegeleidingspakket. Voor een kleine bijdrage ontvang je degelijk advies, in klare taal, op maat van je bedrijf.

De begeleiding gebeurt vanuit de praktijkcentra land- en tuinbouw en hun meewerkende partners. Als begeleiding wenselijk is vanuit een verder gelegen praktijkcentrum, leggen de CVBB-medewerkers zelf de nodige contacten. De begeleiding zal gebeuren aan dezelfde voorwaarden, ongeacht de te maken verplaatsingen van de adviseur.

Neem gerust contact op met het CVBB in jouw provincie voor meer informatie.

Voor een overzicht van de contactpersonen in de verschillende provincies klik coördinaten begeleiders

Op de website www.cvbb.be vind je ook het aanvraagformulier voor bedrijfsbegeleiding.

Bron: CVBB – 15 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: