De biggen zien er veel gezonder uit!

Seagut Powder is een natuurlijk product om de darmgezondheid bij jonge biggen te optimaliseren. We gaan kijken hoe Seagut Powder in praktijk toegepast wordt. Hiervoor gaan we naar het bedrijf van Patrick Declerq. Hij runt in Zande (België) een bedrijf met 130 fokzeugen. De biggen worden zelf afgemest. Daarnaast heeft de bijna gepensioneerde Declerq ook nog een tak akkerbouw.

Patrick Declerq: “We moeten allemaal een beetje afstappen van antibiotica. Dat is de reden dat we dingen zijn gaan proberen. We hebben geen diarree effecten in de kraamstal. We zien duidelijke verschillen tussen vroeger, dat we nu veel minder ontstoken gewrichten hebben, minder nagelzweren en dat de biggen er nu veel gezonder uit zien”.

“Kostprijs is ondergeschikt voor de beste kwaliteit en de goedkoopste prijs”

Seagut Powder is een natuurlijke oplossing voor een optimale darmgezondheid bij jonge biggen. Het bevat 3 componenten waaronder gemicroniseerde klei, clinoptoliet en algenextracten. Gemicroniseerde klei zorgt voor een mechanische bescherming van de darmmucosa. Clinoptoliet beschermt darmvilli doordat het ammoniak absorbeert. Tot slot bevat het algenextracten (MSP) dat mucine secretie stimuleert en daarmee de bescherming van de darmmucosa.

Seagut Powder kan op 3 verschillende manieren worden toegepast:

  1. het kan verdund worden met water in een bakje
  2. of het kan direct op een droge vloer in het kraamhok worden toegepast
  3. of in een voedertrog in de batterij. Indien het verdund wordt met water, is dit 50 gram/300 ml water vanaf geboorte tot 5 dagen leeftijd.

In droge vorm dient Seagut Powder van dag 5 tot dag 10 met een dosering van 50 gram/toom/dag te worden gedoseerd en vanaf dag 10 tot spenen een dosering van 100 gram/toom/dag. Bij gespeende biggen dient er 15 gram/big/dag gedurende de eerste 5 dagen na spenen, te worden gedoseerd.

Uit onderzoek is gebleken dat we met Seagut Powder een gezondere darmmucosa zien. Dit resulteert 56% minder medicatie, wat antibiotica reductie inhoudt. Daarnaast zien we 50% minder veteringsproblemen, 200 gram hoger speengewicht en een hogere groei (6%) per dier per dag. Bovendien is Seagut Powder een goed alternatief voor zinkoxide bij gespeende biggen.

Start nu ook met Seagut Powder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: