De Groene Weg verenigt al 100 varkenshouders

Hendrik-Jan van den Heuvel uit Barneveld (Gelderland) tekende afgelopen maand een leveranciersovereenkomst met De Groene Weg als 100e varkenshouder.

Van den Heuvel werkt samen met zijn vrouw op het varkensbedrijf dat hij samen met zijn ouders bezit. Ze houden 300 vleesvarkens. De omschakeling naar biologisch werd ingezet nadat zijn vader aangegeven had te willen stoppen.

“De biologische manier van varkens houden spreekt me aan, het voelt authentieker. De Groene Weg kwam al snel in beeld als partner. Ik zeg bewust partner, want dat is de kracht van de onderneming. De Groene Weg denkt met je mee, praat met je mee en helpt je problemen op te lossen. Het is een gezamenlijk traject, met een persoonlijke aanpak”, aldus de Nederlandse varkenshouder.

Groeiende vraag naar biologisch

In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Er wordt zelfs gesproken over een verdubbeling van de markt in de komende 5 jaar. De Groene Weg speelt met haar assortiment en duurzame keten in op deze groeikansen”, stelt general manager Allard Bakker.

De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 10 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, claimt het bedrijf het marktleiderschap in de biologische vleessector in Nederland.

Bron: naar VION – 20 februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: