Directeur ForFarmers Belgium vervangen

Tom Timmerman is per 13 mei 2019 benoemd tot Business Unit Directeur ForFarmers België. Hij vervangt Lammert Veenhuizen.

De heer Timmerman (45) heeft een zeer brede internationale ervaring in verschillende managementfuncties. De afgelopen vijf jaar was hij als ceo verantwoordelijk voor United Dutch Breweries.

Tom Timmerman is als Business Unit Director verantwoordelijk voor het algehele management van ForFarmers België, met een vestiging in Ingelmunster en Izegem. Het bedrijf is een dochteronderneming van ForFarmers N.V. (Lochem, Nederland). In juni vorig jaar kondigde ForFarmers België de overname van Voeders Algoet aan. Dat integratieproces is nog lopende.

Bij de operationale voortgangsrapportage van het eerste kwartaal 2019 van de gehele groep  gepubliceerd op 2 mei 2019 meldde het bedrijf, wat het volume mengvoer betreft, een autonome volumedaling in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds het begin 2019 is sprake van ‘tijdelijk ongunstige inkoopposities, die niet werden doorberekend aan klanten vanwege de concurrentiepositie’. Dit resulteerde in druk op de brutowinst en onderliggende EBITDA, de operationele kasstroom. ‘De kleine stijging van de brutowinst door overnames, wordt afgezwakt door het nadelig effect van de inkoopposities’, luidt het in het voortgangsrapport.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: