23 miljoen euro extra steun door heroriëntering Europese middelen

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits zal de Europese landbouwmiddelen voor Vlaanderen dit jaar heroriënteren. De Europese Unie biedt die mogelijkheid naar aanleiding van de COVID-19 crisis. “Concreet zal er in het najaar ruim 23 miljoen euro extra steun rechtstreeks naar ruim 21.000 landbouwers gaan”, aldus een mededeling van het kabinet van de minister.

Europese landbouwsteun wordt verdeeld over twee pijlers. De eerste pijler gaat over directe steun en het marktbeleid, de tweede gaat over het plattelandsontwikkelingsbeleid.

Advertising

In het verleden heeft Vlaanderen ervoor gekozen om jaarlijks tot 10 procent van de middelen van de eerste pijler naar de tweede te verschuiven. “Dit doen we dit jaar niet, waardoor er extra middelen direct naar de landbouwers gaan”, klinkt het. “Zo kan 23,4 miljoen euro extra aan naar schatting 21.000 landbouwers uitgekeerd worden. De toeslag zal worden berekend op basis van de individuele inkomenssteun en zal gemiddeld 1.100 euro per landbouwer bedragen. De uitbetaling zal ten vroegste in het najaar gebeuren.”

Bron: kabinet minister Crevits – 20 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: