E-learningplatform nu ook in België gelanceerd

In 2018 ging een aantal opleidingsinstellingen in Nederland op zoek naar een manier om een online leerplatform te ontwikkelen voor varkenshouders. Ze vonden drie partners die hun schouders onder het initiatief wilden zetten: Boehringer Ingelheim, Trouw Nutrition en Topigs Norsvin.

Omdat het online platform ook voor Belgische varkenshouders interessant is, organiseerden die bedrijven afgelopen maand in Drongen een symposium over 3D-kraamstalmanagement, één van de modules in het platform.

Advertising

4 modules beschikbaar, 2 verwacht

Tine De Waele, kersvers algemeen manager van Topigs Norsvin in België, heette de zowat 50 varkenshouders welkom op dit eerste symposium naar aanleiding van de lancering van het e-learningplatform in België. Ze verklapte al meteen dat er in het najaar een tweede symposium volgt over één van de andere thema’s in de online tool.

“Varkenshouders maar ook hun medewerkers kunnen verschillende modules volgen: ‘kraamstalmanagement’, ‘dekstal’, ‘biggenopfok’ en ‘vleesvarkens’ zijn nu reeds beschikbaar. De modules ‘opfokzeugen’ en ‘varkenshouderij en omgeving’, volgen in de loop van 2019.”

Het platform is uitgewerkt in het Nederlands en het Engels. Cursisten registreren zich gratis en krijgen op die manier een login die hen toelaat de verschillende modules te volgen. De thema’s zijn toegankelijk in duidelijke en praktische pakketten, met veel beeldmateriaal, grafieken en video’s.

Online leren is interessant maar het vergt wel doorzettingsvermogen en concentratie. Het is dan ook een goed idee van de initiatiefnemers om dit online platform aan te vullen met een symposium dat twee keer per jaar plaatsheeft. Op die manier krijg je de onderwerpen ook nog eens in detail uitgelegd, en dat is zeker een meerwaarde.

Lees het volledige verhaal in Varkensbedrijf editie april 2019.

Nog meer info en zelf online leren kan via www.elearningvarkens.nl .

Bron: Hilde De Wachter in Varkensbedrijf editie mei 2019

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: