Elektronische verzamelaanvraag 2019 indienen voor 21 april

Vanaf 22 februari valt de verzamelaanvraag 2019 in de bus. Land- en tuinbouwers kunnen hun verzamelaanvraag via het e-loket indienen tot en met zondag 21 april 2019.

Het voorbereidingsformulier voor de verzamelaanvraag 2019 wordt op 21 februari verstuurd. Land- of tuinbouwers met percelen of bedrijfsexploitaties in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kunnen hun verzamelaanvraag 2019 en ook meer algemene informatie over de verzamelaanvraag terugvinden op het e-loket (www.landbouwvlaanderen.be).

Advertising

De uiterste datum voor het indienen van de verzamelaanvraag is zondag 21 april 2019 om middernacht. Het is opnieuw verplicht de verzamelaanvraag elektronisch in te dienen.

Volmacht tijdig regelen

Om de aanvraag voor iemand anders in te vullen, is een volmacht nodig. Meer informatie over volmachten staat onder de ‘help’-knop van het e-loket. Houd er rekening mee dat een volmacht niet altijd meteen van kracht is. De volmachten moeten dus tijdig geregeld worden, zodat aanvragers niet in de problemen komen als de uiterste indieningsdatum nadert.

Begeleiding bij gebruik van het e-loket, maar tijdens de kantooruren

Nuttige informatie voor het invullen van de verzamelaanvraag staat onder de ‘help’-knop. Vanaf dit jaar is er ook een link naar een aantal zogenaamde ‘tutorialfilmpjes’, te vinden op het Youtube kanaal van het Departement Landbouw en Visserij. Deze tonen onder andere hoe je percelen kan intekenen of de tabel voor het registreren van perceelsgegevens kan gebruiken.

Voor bijkomende vragen of eventuele problemen kan de landbouwer ook nog altijd bellen naar de infolijn van het e-loket. Op de contactpagina van het e-loket staan per provincie het telefoonnummer en de openingsuren.

Raadpleeg de opmerkingen in het dossier

Vóór het indienen van de verzamelaanvraag, moeten landbouwers de opmerkingen in het dossier raadplegen. Het e-loket is immers in staat bepaalde fouten of onvolledigheden in de aanvraag te detecteren. Al te vaak blijkt dat deze informatie ongelezen verloren gaat. Het is belangrijk te weten dat opmerkingen die bij het indienen gemeld werden op e-loket, nadien niet meer per post opgestuurd of gemaild worden.

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 19 februari 2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: