Evalueer je speenaanpak met de Checklist Optimaal Spenen

De speenperiode is een kritische fase voor de gezondheidstoestand van de biggen. Met het project ‘Optimaal Spenen’ wil de provincie West-Vlaanderen varkenshouders aanmoedigen om het speenmanagement op hun bedrijf onder de loep te nemen.

Advertising

In de eerste fase van het project werd de ‘Checklist Optimaal Spenen’ ontwikkeld. Wie die invult, krijgt inzicht in de diverse aspecten van het speenmanagement op zijn bedrijf.

Misschien komen er een aantal punten aan het licht die beter kunnen. Bespreek die met je bedrijfsdierenarts en bekijk samen hoe je deze het best kunt optimaliseren met een aanpak op maat van het bedrijf.

Advertising

De checklist is raadpleegbaar via deze link: https://www.dgz.be/sites/default/files/Checklist_Optimaal_Spenen.pdf

Extra begeleiding voor 10 West-Vlaamse varkensbedrijven

Binnen het project kunnen 10 West-Vlaamse varkensbedrijven met problemen rond de speenperiode een beroep doen op extra begeleiding en opvolging. Ben je een West-Vlaamse varkenshouder en wens je deel te nemen aan het project om zo, samen met je bedrijfsdierenarts, het speenmanagement te optimaliseren en het antibioticagebruik af te bouwen? Neem dan contact op met de helpdesk van DGZ via helpdesk@dgz.be of tel. 078/05.05.23.

Bron: naar Charlotte Brossé, varkensdierenarts DGZ.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: