FAVV: “Gehakt vlees en ossenstaart momenteel in de handel zijn veilig”

Het gehakt vlees dat zich momenteel in de handel bevindt is veilig en kan geconsumeerd worden. Dat stelt het FAVV in een mededeling. Tegelijk kondigt het Voedselagentschap in het dossier Veviba een bijkomende recall aan.

De recall is tweeledig. Wij citeren uit het persbericht:

Advertising

1. Recall ossenstaart: slagerij AMAR

Als gevolg van een tracering van de producten die door VEVIBA in de handel werden gebracht, is gebleken dat de slagerij AMAR uit Anderlecht, naast het gehakt vlees afkomstig van de uitsnijderij van VEVIBA, ossenstaarten in vrac heeft gecommercialiseerd van dezelfde uitsnijderij. Dit product houdt een potentieel risico in voor de volksgezondheid. De tracering van ossenstaart van VEVIBA is nu volledig afgerond. De ossenstaart die zich momenteel in de handel bevindt is veilig en kan geconsumeerd worden.

2. Recall gehakt: vleestoog VEVIBA

De voorbije weken werd vanuit het verkooppunt van VEVIBA te Bastogne zelf 41 kg gehakt vlees met een potentieel risico verkocht aan de consument. De tracering van gehakt vlees van VEVIBA is nu volledig afgerond. Het gehakt vlees dat zich momenteel in de handel bevindt is veilig en kan geconsumeerd worden.

Het meldpunt staat ter beschikking van de consument voor verdere vragen 0800/13.550

Bron: FAVV – 9 maart 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *