Fertikal gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlaming [VIDEO]

Op maandag 11 januari 2021 huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen vier verdienstelijke Oost-Vlamingen. Onder hen Fertikal, producent van organische meststoffen en bodemverbeterende middelen, uit Beveren.

Advertising

Fertikal zag zich net geen Leeuw van de Export worden in 2020. Die award was in de categorie tot 49 werknemers bestemd voor Caeleste, dat gespecialiseerde beeldsensoren ontwikkelt. Deze erkenning werd al voor de negentiende keer uitgereikt door Flanders Investment & Trade, aan bedrijven die uitblinken in export. Maar de bijna-overwinning maakte Fertikal wel één van de verdienstelijke Oost-Vlamingen van 2020.

De producten van Fertikal hebben hun basis in de intensieve veehouderij in Vlaanderen en worden wereldwijd uitgevoerd.

Advertising

Fertikal verwerkt ze eerst op Linkeroever tot stabiele organische mest in korrels. Het verwerkingsproces genereert biogas dat als brandstof gebruikt wordt op de productiesite. Ook de warmte die vrijkomt, wordt ter plaatse gebruikt.

Fertikal ondervond weinig invloed van de coronacrisis. “De primaire productie blijft doorgaan, ook tijdens een pandemie. Organische meststoffen blijven dus nodig”, zegt Geert Brosens, CEO van Fertikal.

Het bedrijf groeide in 2020 met 20 procent in omzet en volume en Fertikal is de komende jaren van plan om te verdubbelen in omzet en volume. Momenteel maakt het exportaandeel 99 procent van de omzet uit. Daarvan gaat 48 procent naar niet-EU-landen. In 2019 verscheepte Fertikal zo’n 2.850 containers met meststoffen.

Voor meer info klik op de bedrijfsvideo Fertikal

Bron: naar Hilde De Wachter – 12 januari 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: