FOD Volksgezondheid gaat voor het eerst innen voor het Sanitair Fonds

De dienst Sanitair Beleid Dieren en Planten van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu zal overgaan tot de inning van de verplichte bijdragen voor het ‘Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten’, beter bekend als het Sanitair Fonds.

Deze facturatiecampagne wordt voor de eerste maal uitgevoerd door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu. Het is dan ook van belang het nieuwe rekeningnummer te gebruiken. Daarnaast zal de wettelijke bezwaartermijn van 30 dagen strikt toegepast worden, aldus de overheidsdienst in een persmededeling.

Advertising

De facturen voor 2019 zullen verstuurd worden op de volgende data: 

Sector “varkens”: 13 november 2019

Sector “runderen”: 20 november 2019

Sector “kleine herkauwers”: 27 november 2019

Sector “pluimvee”: 11 december 2019

Indienen van bezwaarschriften

Bij betwisting van de factuur, dient u een schriftelijk of elektronisch bezwaarschrift in te dienen binnen de 30 dagen na de datum vermeld op de factuur. De poststempel van het bezwaarschrift of de datum van verzending van de mail wordt genomen als referentie.

Bijkomende informatie vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, of door te bellen naar het callcenter voor het Sanitair Fonds op het volgende nummer,  02/524.90.95. Het callcenter is bereikbaar elke werkdag van 8 tot 13 uur.

www.health.belgium.be/nl/dieren-en-planten/dieren

Bron: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu – 8 november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: