‘Hoe zat het ook alweer?’. Opfrissing en actualisering van een aantal varkensthema’s.
Avond 1
Tijd en locatie: 28 april te Geel, Thomas More Campus Geel, Kleinhoefstraat 4 of online
- Milieukundig en economisch duurzaam voederen – door Sander Palmans (PVL) en Dirk Fremaut (UGent)
- Groepsgewijs zeugenmanagement en later spenen in de praktijk – door Jos Van Thielen (KULeuven) en praktijkgetuigenis over het 2,5 wekensysteem met alternerend spenen – door Thomas Moors (varkenshouder)
Avond 2
Tijd en locatie: 19 mei te Roeselare, Vives, Wilgenstraat 32 of online
- Alternatieven voor onverdoofd chirurgisch castreren van beerbiggen: hoever staan we – door Marijke Aluwé (ILVO)
- Kengetallen registreren en analyseren – door Isabelle Degezelle (Vives) en Landbouwconsulent (Boerenbond)
Avond 3
Tijd en locatie: op 9 juni te Melle, ILVO-Plant, Caritasstraat 39 (auditorium) of online
- Wat kan je als varkenshouders zélf doen: benchmarking vleesvarkens, biggen, slachtzeugen en voeder – door Bart Teuwen (VPOV)
- Wat kunnen we samen met ketenpartners doen: ketensamenwerking voor een stabielere keten én een stabieler verdienmodel – door Bart Teuwen (VPOV)
Telkens van 19u30-21u30 (ter plaatse gevolgd door netwerkmomentje).
Deze studie-avonden zijn gratis, maar inschrijven is vereist, ten laatste op de dag voordien. Combinaties van online en ter plekke volgen zijn mogelijk.
Indien u ervoor kiest de studieavond online te volgen, ontvangt u ten laatste één dag op voorhand de link naar de webinar.
Bron: Departement Landbouw & Visserij