ForFarmers lanceert zeugenvoerconcept NOVA

ForFarmers heeft een nieuw voederconcept voor zeugen ontwikkeld met als naam NOVA. Het bedrijf lanceert het nieuwe concept in oktober tegelijk in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het nieuwe assortiment is gebaseerd op 6 unieke voerinnovaties met een effect op de prestaties, gezondheid en langleefbaarheid van hoogproductieve zeugen. Het gaat hier onder meer om belangrijke kenmerken zoals de hoeveelheid ruwe granen en structuurvezels in het voer, die bijdragen aan de darmgezondheid, verteringsefficiëntie en het verzadigingsgevoel.

Advertising

Naast de dracht- en lactovoeders bevat het NOVA-assortiment ook een pre-lacto-voeder (transitievoeder), een flush-voeder en drie verschillende opfokvoeders.

“Het nieuwe NOVA-voeder helpt bij de ontwikkeling van de voortplantingsorganen en het uierweefsel. Dat zorgt voor een goede embryonale ontwikkeling. Het resultaat is niet alleen meer gezonde, levendgeboren biggen, maar ook een groter aantal gespeende biggen, en een hoger speengewicht. Dit is het gevolg van een betere biestproductie en een hogere melkproductie”, aldus Maarten van Horen, productmanager Varkens bij ForFarmers België.

Gedurende een periode van 18 maanden werden de NOVA-voeders ingezet op praktijkbedrijven. De voeders werden getest op 38 bedrijven in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De gegevens van meer dan 5.000 zeugen zijn maandenlang gevolgd. Ziehier de resultaten van de veldproeven:

  • 0,25 meer biggen per worp gespeend in de testgroep;
  • 165 g zwaarder speengewicht;
  • 12 % meer zeugen die 13 of meer biggen kunnen spenen.

Voor een aantal getuigenissen klik onderstaande link www.forfarmers.be/NOVA

Bron: ForFarmers – 28 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *