‘De geschiedenis van het varken’ op 9 januari in de cinema

Op 9 januari 2018 verschijnt in Vlaamse en Brusselse bioscopen de documentaire DE GESCHIEDENIS VAN HET VARKEN (in ons).  De film vertelt het verhaal van het varken (en de mens). 

Waar ook ter wereld kent het varken een met verhalen en afbeeldingen beladen geschiedenis. Het dier torst hartstocht en verwerping. Wat we met ‘het varken’ doen en deden, reveleert ‘de mens’.

Advertising

Voor de verteller en onderzoeker, Jan Vromman, zijn de kinderjaren en het geboortedorp het vertrekpunt. Hij onderneemt een reis die aan het varken wordt opgehangen, aanvangt bij de prehistorie en doorloopt tot vandaag. Plaatsen als Spanje, China, Noord-Amerika en België worden bezocht. Hij bezoekt een labo, een natuurkundig museum, een slachthuis, een bio-boerderij, varkenskwekerijen, een imaginair museum van het varken, een vleesverwerkende fabriek, een jachtgebied. Het intieme vergezelt het universele.

De documentaire is een terugblik op onze beschaving; standpunten worden genuanceerd en terughoudend aangebracht. De toon van de film is elegisch: twijfel en hoop komen tot samenklank.

Een trailer kan u alvast hier bekijken: https://vimeo.com/244178419

Meer info over zalen & vertoningsuren via onderstaande link:

http://docpoppies.be/de-geschiedenis-van-het-varken-ons

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *