GEZOCHT: Vlaamse gespecialiseerde fokvarkensbedrijven en bedrijven met openluchtgroenten

Het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) van het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid houdt gratis bedrijfseconomische boekhoudingen bij voor een 650-tal Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. Om de steekproef uit te breiden, zoekt het departement extra gespecialiseerde (fok)varkensbedrijven en bedrijven met openluchtgroenten voor de versmarkt.

Wat de laatstgenoemde groep betreft gaat het meer bepaald over de teelten: prei, bloemkool, sluitkool, asperges, courgettes, rabarber, groene selder) en/of voor de industrie (meer bepaald de teelten: prei, spruiten, bloemkool, schorseneren, groene/stamslabonen, erwten, zaai-ajuin, spinazie, wortelen).

Advertising

Als LMN-bedrijf krijgt u (anoniem en vertrouwelijk) economisch inzicht in uw bedrijf en bedrijfstakken. Dat helpt bij het nemen van belangrijke bedrijfsbeslissingen en het kan bijdragen tot een beter beheer van uw bedrijf.

Het departement publiceert rapporten op basis van alle gedetailleerde én anonieme bedrijfseconomische boekhoudingen. Zo krijgt iedereen onafhankelijke informatie over de rentabiliteit van landbouwsectoren en de actuele toestand van de land- en tuinbouw. Daarnaast worden de gegevens gebruikt in de voorbereiding van het Vlaamse landbouwbeleid zoals bij de opmaak van het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Een deel van de verzamelde gegevens van het Landbouwmonitoringsnet­werk vloeit door naar het Europese boekhoudnet.

Hebt u interesse en/of wilt u bijkomende informatie? Klik dan Gezocht

Bron: Nieuwsflash Departement Landbouw en Visserij – 20 november 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: