Handig instructiefilmpje voor steunaanvragen VLIF

Om landbouwers wegwijs te maken in de nieuwe werkwijze voor een VLIF-steunaanvraag werd een kort instructiefilmpje ontwikkeld.

Sinds 21 oktober 2019 moeten landbouwers een betalingsaanvraag indienen als ze steun willen ontvangen voor investeringen via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) om hun activiteiten verder te verduurzamen. Het VLIF heeft hiervoor zijn online toepassing op het e-loket grondig aangepast.

Advertising

Op het e-loket ziet de landbouwer voor welke investeringen hij een betalingsaanvraag moet indienen. De landbouwer wordt scherm per scherm door de module geloodst. Nieuw is dat er een aantal administratieve voorwaarden gedeeltelijk geautomatiseerd worden en al op voorhand kunnen gecontroleerd worden.

De nieuwe applicatie is zodanig op maat ontwikkeld dat enkel die specifieke voorwaarden voor die investering verschijnen. Ook wordt er zoveel mogelijk een beroep gedaan op de al beschikbare documenten uit de VLIF-databank. Tot slot moet de landbouwer, net zoals voorheen, zijn facturen en betalingsbewijzen opladen.

Om het filmpje te bekijken  klik onderstaand

 

 

 

Wie vragen heeft over de betalingsaanvraag, kan contact opnemen met de buitendiensten van het Departement Landbouw en Visserij.

Bron: Kabinet minister Crevits – 2 december 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: