Hendrix Genetics treedt toe tot Recombinetics

De fokkerijorganisatie Hendrix Genetics heeft zich aangesloten bij Recombinetics, een pionier op het gebied van genetische oplossingen voor veeteelt en de menselijke gezondheid. Die heeft een precisiefokmethode ontwikkeld waarmee mannelijke biggen worden geboren die in de prepuberteit blijven. Zo hoopt ook Hypor, het varkensgenetica-onderdeel van Hendrix Genetics met hoofdkantoor in Boxmeer, een eind te maken aan de chirurgische castratie van mannelijke biggen.

Recombinetics is opgericht in 2008 en produceert genetisch gemodificeerde dieren voor biomedische doeleinden en voedselproductiedoeleinden en genereert commerciële en gezamenlijke inkomsten. Het technologische platform van het bedrijf ondersteunt de volgende drie bedrijfsactiviteiten:

Advertising
  • Acceligen (precisiefokkerij om de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van consumptiedieren te verbeteren);
  • Surrogen (genetisch gemodificeerde varkensmodellen van menselijke ziektes voor biomedisch onderzoek en preklinisch onderzoek door farmaceutische bedrijven en producenten van medische hulpmiddelen)
  • Regenevida (ontwikkeling van humane regeneratieve producten, waaronder cellen, weefsels en orgaanproducten in varkensmodellen voor exotransplantatie naar mensen).

Recombinetics heeft een wereldwijde portefeuille met intellectuele eigendommen met 18 verleende patenten en meer dan 200 patentaanvragen voor methodes voor genetische modificatie, eigenschappen en nieuwe voortplantingsmethodes voor dieren.

De onderzoeksalliantie richt zich op het ontwikkelen van een precisiefokkerijtechnologie die ervoor zorgt dat mannelijke biggen natuurlijk gecastreerd worden geboren. Om de commerciële levensvatbaarheid van castratievrije varkens te kunnen bepalen, gaat de alliantie onderzoeken wat de beste methodes zijn om puberteit en vruchtbaarheid te herstellen, zonder dat dit van invloed is op eigenschappen als voerefficiëntie en vleeskwaliteit.

Precisiefokkerij heeft eerder toegelaten dat vee van nature kan geboren worden zonder hoorns of geselecteerd wordt naar een grotere weerstand tegen warmte.

Kijk voor meer informatie op www.Recombinetics.com

Bron: Hendrix Genetics – 12 juni 2018

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: