De Heus start ‘Centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding’

Voederfabrikant De Heus investeert in een ‘Centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding’.

Advertising

Voor de bouw van dit centrum heeft De Heus een varkensbedrijf in Beuningen verworven. Dat zal worden ingericht conform de laatste inzichten op het gebied van dierhouderij, diervoeding en datatechnologie.

Het centrum biedt plaats aan 250 zeugen met bijbehorende biggen, opfokzeugen en tevens 900 vleesvarkens. Zo kan er voedingsonderzoek verricht worden te doen naar alle diergroepen, en over de verschillende diergroepen heen om bij dit laatste mogelijk ook langetermijneffecten te kunnen vaststellen.

Via de individueel aangestuurde voerstations kunnen meerdere voedingsonderzoeken parallel worden uitgevoerd. Van alle stappen in de varkenslevenscyclus, van big tot en met slachtrijpe varkens, kan er, via intelligente technieken, data tot individueel dierniveau verzameld en geanalyseerd worden. De hierdoor verkregen inzichten bieden extra voeding aan innovatie.

Het centrum vormt de basis voor alle wereldwijde onderzoeksactiviteiten aangaande varkensvoeding bij De Heus.

“De investering in het nieuwe onderzoekscentrum past uitstekend in onze strategie om kennis en onderzoek nog verder te bundelen en in te zetten voor de ontwikkeling van vernieuwende diervoederproducten. Op deze wijze kunnen wij nog gerichter innoveren en meer waarde aan de varkensketen toevoegen”, aldus Martin Rijnen, Global Director Nutrition & Research.

Het ontwerp voor het onderzoekscentrum is nagenoeg afgerond. Het voorziet onder meer in enkele kijkgangen, waardoor de dieren via verschillende hoeken optimaal te observeren zijn.

Voor een impressie van het nieuwe ‘Centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding’ is een animatie te bekijken via onderstaande link:

www.de-heus.nl/praktijkonderzoekvarkensvoeding

Bron: De Heus – 21 september 2017

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: