ILVO zoekt partners voor organisatie topcongres inzake veehouderij-onderzoek

Precies 70 jaar na de stichting van de European Federation for Animal Science (EAAP) in Parijs, komt de organisatie van 26 tot 30 augustus 2019 met zijn jaarlijks internationaal congres naar Gent. ILVO is gastheer en tegelijk organisator. Het onderzoeksinstituut is dan ook volop op zoek naar partners.

35 landen zijn lid van de Europese Federatie voor Dierlijk Onderzoek – zo heet de EAAP tegenwoordig – (European Federation for Animal Science/ Fédération Européenne de Zootechnie / Europäische Vereinigung für Tierproduktion / Federazione Europea di Zootecnia). De organisatie heeft tot doel om het onderzoek – publiek en privaat- aangaande landbouwdieren te verspreiden, te stimuleren en  te stroomlijnen.

Advertising

Het jaarlijks EAAP congres, het grootste Europese wetenschappelijke congres voor de dierlijke productie, wordt beschouwd als een ‘niet te missen’-afspraak, met een duizendtal presentaties (mondelinge voordrachten + posters). In de programmatie zit het hele wetenschappelijke scala: genetica, voeding, welzijn, diermanagement en gezondheid, fysiologie, rundvee-, schapen- en geiten-, varkens-, pluimvee- en paardenproductie en dierlijke landbouwsystemen.

Er worden altijd ook specifieke sessies ingericht om de interactie tussen de bedrijfswereld en de onderzoekswereld te bevorderen. Daardoor nemen naast academici ook heel wat bedrijfsmensen en vertegenwoordigers van de overheid deel aan het congres.

Naast het wetenschappelijke aspect is een dergelijk congres voor het organiserend land een unieke gelegenheid om de specificiteit en de sterktes van zijn dierlijke sector aan de wereld te tonen. Dit gebeurt dan tijdens de sociale evenementen of tijdens de technische tours op de laatste dag van het congres. Voor bedrijven die internationaal actief zijn of internationaal willen groeien is het een geschikte  kans om hun netwerk te onderhouden en verder uit te bouwen.

Wat de editie in Gent betreft is ILVO organisator en gastheer tegelijk. Het onderzoeksinstituut zoekt dan ook partners. “Om dit congres tot een succes te maken, willen we als organisator samenwerken met bedrijven die er mee voor helpen zorgen dat de deelnemers een boeiend en interessant congres en een warme ontvangst krijgen”, stelt Sam De Campeneere in een mededeling. “Die sponsors gebruiken het EAAP-congres om als bedrijf of organisatie in beeld te komen en hun internationale netwerken te versterken. We hebben een paar standaardformules voor kandidaat-sponsors, maar ad hoc formules en voorstellen zijn uiteraard bespreekbaar. Het is een kwestie van de bedrijfsboodschap, het merk of het innovatief product op de best mogelijk wijze te koppelen aan verschillende aspecten van de conferentie.”

Meer info kan u vinden op http://www.eaap2019.org/EN/Sponsors/ of info@eaap2019.org

Bron: ILVO – 5 februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *