Inno+ Triple EEE voor kraam- en biggenstallen

Onderkoeling van pasgeboren biggen, vochtige biggennesten, diarree en darmgezondheid; het zijn de belangrijkste problemen in de kraam- en biggenstal. Onderzoek laat zien dat meer warmte bij biggen, een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van al deze problemen. Met Triple EEE van Inno+ lost u gezondheidsproblemen bij biggen rendabel op.

Kou veroorzaakt slechte weerstand en darmgezondheid

Verkleumde biggen drinken minder (biest). Kou bij jonge biggen leidt daardoor tot een slechte darmgezondheid. Minder vitale organen zoals de darmen raken al snel slecht doorbloedt. De vertering vertraagt en het lichaam neemt minder voeding op. Een slechte vertering leidt tot minder groei van biggen en tot eiwitten in de dikke darm. Die zijn een prima voedingsbodem voor ziekteverwekkers.

Vocht en onvoldoende ventilatie als bron voor ziekteverwekkers

Vochtige biggennesten en een te hoge luchtvochtigheid in de stal. Ze zijn de ideale voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Met meer warmte in de kraam- en biggenstal voorkomt u vocht. U kunt meer ventileren zonder kans op kou en tocht. Ziekteverwekkers krijgen minder kans.

Betaalbare warmte door 65% energiebesparing

Inno+ ontwikkelde Triple EEE voor kraam- en biggenstallen. Daarmee winnen zeugenhouders duurzame warmte terug voor vloerverwarming en bij het voorverwarmen van binnenkomende lucht. U zet Triple EEE onder andere in voor meer warmte in biggennesten en stallen met jonge biggen. Daarmee verbetert u niet alleen het stalklimaat en de gezondheid van uw dieren, u bespaart ook 65% energie.

Meer info www.inno-plus.nl/nl/producten/varkenshouderij/triple+eee

Bron: Inno+ – 19 juni 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: