Jonge landbouwer verklaart liefde aan minister

Op vrijdag 14 februari 2020 las Groene Kring een liefdesbrief voor aan Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. De jongerenvereniging voor land- en tuinbouwers nam Valentijnsdag te baat om met de Vlaamse minister in gesprek te gaan over enkele knelpunten waar jonge landbouwers mee geconfronteerd worden.

Frederik Callewaert (30), lid van Groene Kring Ieper – Poperinge, ontving minister Hilde Crevits op Valentijn op zijn prei- en kippenbedrijf in Langemark-Poelkapelle. Daar kreeg de minister van Landbouw een rondleiding, waarna ze een bloemenboeket en een liefdesbrief overhandigd kreeg.

Advertising

“Met die liefdesbrief willen we vooral onze hoge verwachtingen van de minister in de kijker zetten”, verklaarde Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring. “Maar we willen ook duidelijk maken dat er voor jonge landbouwers nog heel wat uitdagingen zijn en dat we die samen willen aanpakken.”

Thema’s die ter sprake kwamen zijn het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, toegang tot landbouwgrond en overdrachten van landbouwbedrijven. Na de rondleiding en de liefdesbrief nam de minister nog even de tijd om in gesprek te gaan over deze thema’s.

Voor de volledige liefdesbrief klik Liefdesbrief van de Jonge Landbouwer aan minister Crevits

Voor het antwoord van de minister klik Het antwoord van de minister

Bron: naar Boerenbond – 14 februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: