KI Lichtervelde nu ook verdeler van Mollevang

KI Lichtervelde, de exclusieve verdeler van PIC voor België, kan naast de bestaande PIC lijnen (LW/L03 en LR/L02), nu ook fokkerijsperma van de Deense lijnen L04/Mollevang Landras en L05/Mollevang York aanbieden. Daarnaast zal KI Lichtervelde eveneens instaan voor de verkoop van fokgelten uit het Mollevang-programma.

Mollevang, een vooraanstaand fokbedrijf in Denemarken, legt sinds 2000 de focus op de vermeerdering van Deens Landras, Deense York en Duroc zuivere lijnpopulaties. Hierbij hebben ze hun kernfokkerij sterk uitgebreid in 2002. Sinds 1 juli 2017 opereert Mollevang onafhankelijk.

Advertising

PIC (Pig Improvement Company) is de wereldleider in varkensgenetica. Het is een onderdeel van Genus met het hoofdkantoor in Engeland. Genus heeft als doel marktleider te zijn in rassenverbetering van zowel runderen (ABS) als varkens (PIC).

KI Lichtervelde –Selectiecentrum voor varkens- is actief in de Belgische varkenssector sinds 2001. Bij opstart heeft KI Lichtervelde bewust gekozen voor de PIC genetica en zo is een exclusief partnerschap voor België ontstaan. Het is een dochteronderneming van Groep Danis.

www.kilichtervelde.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: