Landbouwmonitoringnetwerk zoekt land- en tuinbouwbedrijven

Deelnemers krijgen in ruil voor hun deelname een gratis bedrijfseconomische boekhouding met garantie op anonimiteit en vertrouwelijkheid.

Advertising

Het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) van het Departement Landbouw en Visserij zoekt:

  • bedrijven met groenten in openlucht, zowel voor de industrie (spruitkool, bloemkool, ajuin, prei, spinazie, stamslabonen, wortelen, erwten, courgettes en knolselder), als voor de versmarkt (prei, bloemkool, ajuin, asperges, rode kool, savooikool en witte kool)
  • gespecialiseerde runderjong- en mestveebedrijven
  • gespecialiseerde fokvarkensbedrijven
  • gespecialiseerde mestvarkensbedrijven
  • bedrijven met gecombineerde varkensfokkerij en -mesterij

Waarom is deelnemen interessant voor de land- en tuinbouwer?

Een bedrijfseconomische boekhouding geeft u economisch inzicht in uw bedrijf en de bedrijfstakken binnen uw bedrijf. Daarenboven is het een nuttig hulp bij het nemen van belangrijke bedrijfsbeslissingen.

Deze gegevens worden door het Landbouwmonitoringsnetwerk anoniem verwerkt en anoniem gebruikt om op regelmatige basis rapporten te publiceren met onafhankelijke informatie over de rentabiliteit van landbouwsectoren. Dat geeft het beleid inzicht in de actuele situatie van de sectoren. Daarnaast worden de gegevens gebruikt in de voorbereiding van het Vlaamse landbouwbeleid, zoals de opmaak van het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid. Een deel van de verzamelde gegevens van het Landbouwmonitoringsnet­werk vloeit door naar het Europese boekhoudnet.

Het LMN telt circa 650 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. De aanwerving gebeurt om de steekproef representatief te houden voor de Vlaamse land- en tuinbouw.

Interesse? Surf dan naar www.vlaanderen.be/landbouw/boekhouding en neem contact met op met Gerry Spelmans (gerry.spelmans@lv.vlaanderen.be, tel. 0495 26 39 24) of Eline de Regt (eline.deregt@lv.vlaanderen.be, tel. 0491 92 87 25) (bereikbaar vanaf 19 augustus).

(bron: Dep. Landbouw&Visserij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: