Lijst weersverzekeringen erkend voor subsidie in 2021 gepubliceerd

Het Departement Landbouw en Visserij heeft de brede weersverzekeringen erkend die in 2021 in aanmerking komen voor een premiesubsidie bekendgemaakt.

Ter herinnering: een erkende brede weersverzekering dekt minstens de fenomenen storm, hagel, vorst, ijs, regenval en droogte. Wanneer er door ongunstige weersomstandigheden schade is aan de teelten, wordt deze, conform de polisvoorwaarden, afgehandeld tussen de landbouwer en de verzekeraar.

Advertising

Landbouwers die een erkende brede weersverzekering afsluiten, kunnen in 2021 een subsidie ontvangen die maximaal 65 procent van de jaarlijkse verzekeringspremie (exclusief verzekeringstaks) bedraagt.

Opgelet: had u het afgelopen jaar reeds een brede weersverzekering gesloten met een verzekeraar, neem dan de polis nog even ter hand en bekijk zorgvuldig de opzegtermijn. Vaak worden verzekeringspolissen stilzwijgend met een jaar verlengd als er niet tijdig opgezegd wordt.

Voor een overzicht van de verzekeringspolissen erkend als brede weersverzekeringen voor 2021 klik ERKENDE WEERSVERZEKERINGEN 2021

Meer informatie is te vinden op de website https://lv.vlaanderen.be/nl/bedrijfsvoering/landbouwrampen/brede-weersverzekering-land-en-tuinbouwers

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 23 september 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: