Meer opbrengst door lagere voeropname en betere conversie

Het effect en belang van goed varkensvoer op de opbrengstresultaten is geen nieuws. Toch benutten veel varkenshouders niet alle mogelijkheden en lopen ze opbrengsten mis. Een gemakkelijke manier om de opbrengsten te verhogen is het toevoegen van het 100% natuurlijke voedingssupplement Epona aan varkensvoer en premixen.  Epona zorgt voor een betere spijsvertering en een efficiëntere opname van het voer. Daardoor neemt de dagelijkse groei toe, zijn de dieren gezonder en vitaler en verbetert het welzijn van zeugen en vleesvarkens.

Effectiviteit bewezen
Onderzoek in het Varkens Innovatie Centrum in Sterksel heeft de effectiviteit van Epona vastgesteld. De voederopname wordt efficiënter en dus lager, en de spijsvertering verbetert met een betere voederconversie tot gevolg. Epona heeft geen invloed op het gewicht, vleespercentrage en of spier- en spekdikte. Een duidelijke verbetering is wel geconstateerd bij de ammoniakuitstoot. Stank wordt gereduceerd met een beter stalklimaat tot gevolg.

Epona is een 100% natuurlijk voederkalk. Dit calciumcarbonaat heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor de kalkstructuur is veranderd. Epona activeert de (aerobe) bacteriën in de darmen van het dier waardoor de spijsvertering sterk verbetert.
Het voedingssupplement Epona is gemakkelijk toe te voegen aan varkensvoeders zoals premixen. Voor een goed resultaat is een kleine hoeveelheid Epona voldoende.

Veiligheid gewaarborgd
De AgriVital producten zijn gecertificeerd volgens alle belangrijke internationale (diervoedsel)veiligheidsstandaarden (GMP+, Feed Safety Assurance, HACCP ).
Informatie over alle producten is beschikbaar op www.agrivital.nl
Epona voor varkens, Danu voor planten, Nuada voor pluimvee en Berkana voor mest.
Ook onze onderzoeksresultaten zijn beschikbaar. Vragen zijn welkom via info@agrivital.nl. Collega Jan Boekhorst  geeft graag aanvullende informatie uit de praktijk (06 517 78 676).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: