Mengvoedersector breidt controleplan uit naar eiproducten

In het kader van de aan het licht gekomen frauduleuze praktijken die aan de basis liggen van de fipronilcrisis heeft de Beroepsvereniging van Belgische mengvoederfabrikanten (Bemefa) beslist hun controleplan uit te breiden naar alle eiproducten  (eipoeder, eischalen, pluimveevet en dergelijke) bestemd voor gebruik in diervoeder.

Ter herinnering: Bemefa werkte al in 2003 een sectoraal controleplan uit voor alle contaminanten die de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden. De pesticiden, inclusief fipronil, maken daar integraal deel van uit. Sinds 2012 wordt er ook gecontroleerd op de aanwezigheid van fipronil in diervoeders.

Advertising

“Jaarlijks worden er 150 monsters genomen en geanalyseerd op meer dan 500 verschillende pesticiden. Alle resultaten waren tot op heden negatief, m.a.w.: er werd geen enkele overschrijding vastgesteld”, liet directeur-generaal Yvan Dejaegher noteren.  “De mengvoedersector blijft een fervente pleitbezorger van de verticale aanpak. Alle schakels van de diervoederketen zijn betrokken in de autocontrole, zodoende dit efficiënt te maken én te houden”.

Bron: Bemefa – 16 augustus 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *