Nieuw vleesvarkensvoerconcept ULTRA gelanceerd

ForFarmers en Voeders Algoet hebben samen een nieuw voerconcept voor vleesvarkens ontwikkeld onder de naam ULTRA. De nieuwe voeders worden vanaf juni 2019 uitgeleverd in België.

Het ULTRA-assortiment bestaat uit verschillende voerlijnen. Iedere voerlijn bevat nutritionele innovaties en is samengesteld op basis van voeropname, diverse bedrijfskenmerken en productiedoelstellingen.

Alle voeders zijn ingericht op onbeperkt voeren, wat bijdraagt aan het werkgemak. Daarnaast is er een aanvullende voerlijn voor dieren met een lage opnamecapaciteit zoals intacte beren en een specifieke voerlijn voor extra ondersteuning op het gebied van darmgezondheid.

Het nieuwe assortiment is uitvoerig getest in de praktijk. Volgens een mededeling van de fabrikant laten proeven bij meer dan 50.000 vleesvarkens op 50 praktijkbedrijven in Noord-West Europa zien dat de technische resultaten van vleesvarkens verbeteren. Zo blijkt uit de Belgische resultaten dat de dieren 15 gram per dag meer groeiden, de voederconversie met 0,05 verlaagde en de uitval met 0,4 procent verminderde.

Bron: ForFarmers – 3 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: