Nieuwe structuur voor BelPi-fokkerij

De BelPi-fokkerij die begin 2015 opgericht werd gaat voortaan verder als BelPi Genetics CVBA. Een keuze die de mogelijkheid geeft ‘forser te investeren in een verdere professionele aanpak’, aldus een mededeling.

Het luidt dat er bijzondere aandacht besteed zal worden aan onderzoek met het oog op instandhouding en verdere ontwikkeling en verbetering van een duurzame en kwalitatief hoogstaande Belgische eindbeer. Verder wil BelPi Genetics CVBA extra inzetten op het aanbieden van informatie en het ondersteunen van de varkenshouderij.

Advertising

Ter herinnering: de BelPi-fokkerij opereert binnen het segment Belgische Piétrain als een zelfstandige fokkerij die voor de technische ondersteuning gebruikgemaakt van de diensten van Topigs Norsvin.

Sinds de opstart van het initiatief zijn op de BelPi-testbedrijven volgens het persbericht ruim 30.000 nakomelingen getest en meer dan 4.000 beren individueel getest op voerstations op de fokbedrijven.

Het adres van de nieuwe structuur is: BelPi Genetics CVBA – Mechelsesteenweg 120 bus 5 2860 Sint-Katelijne-Waver. Zie ook www.belpigenetics.com of mail info@belpigenetics.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: