Ook Nemegheer biedt nu Deense genetica aan

Nemegheer (Tielt – West-Vlaanderen) breidt haar productgamma uit met Deense genetica. Via fokkerijpartner Next Genetix (Wehl – Gelderland) biedt de varkensintegratie voortaan opfokgelten en foksperma aan onder de productnaam Danic.

Drijvende kracht achter de Danic-genetica is de grote Deense kernfokker Møllevang. Die heeft samen met fokkerijorganisatie PIC de ambitie de bewezen Deense genetica wereldwijd beschikbaar te maken. In een persbericht wordt echter benadrukt dat de Danic-zeug ‘geheel los van hun bestaande PIC-zeug’ staat.

Advertising

Via Preferent KI, Varkens KI Twenthe en GFS verkoopt Next Genetix foksperma voor eigen aanfok. Het Nederlandse Next Genetix werkt ook nauw samen met Gesing Tierzucht. Dat Duitse bedrijf heeft daarnaast diverse klanten in Oostenrijk. In Nederland is subfokker Frank van de Pavert overgestapt naar Danic. Van de Pavert is zijn zeugenstapel momenteel aan het uitbreiden.

Nemegheer is gespecialiseerd in de varkensfokkerij, varkensintegratie, big- en varkenshandel. De integratie krijgt nu opfokgelten aangeleverd van de Nederlandse subfokker Frank van de Pavert en het Deense subfokbedrijf Møllevang. Via Preferent KI en GFS in Duitsland ontvangt Nemegheer hun foksperma voor eigen aanfok.

www.nemegheer.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: