Opname en vertering voeding door biggen nu beter voorspelbaar

ForFarmers heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee zeer nauwkeurig wordt bepaald hoe de opname en vertering van voedingsstoffen bij biggen verloopt. Hiermee kan de invloed van grondstoffen op de voederopname en darmgezondheid van biggen veel beter voorspeld worden dan voorheen.

De nieuwe technologie – NutriPower+ – wordt met ingang vanaf 7 oktober 2019 ingezet bij de samenstelling en optimalisatie van de VIDA-biggenvoeders van ForFarmers. Op basis van 9 parameters wordt de verteringssnelheid van grondstoffen in het voeder bepaald wat een nauwkeurig inzicht geeft in de hoeveelheden onverteerbare nutriënten in het maagdarmkanaal van de big. Dankzij deze data worden voor het VIDA-biggenvoeder grondstoffen geselecteerd die biggen het best kunnen benutten.

NutriPower+, ontwikkeld en gebaseerd op resultaten van een gezamenlijk onderzoeksproject met strategisch partner Trouw Nutrition, kan ook nauwkeurig voorspellen hoe de benutting van voedingsstoffen varieert afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en zelfs de gezondheidstoestand van biggen.

ForFarmers heeft de afgelopen jaren, samen met Trouw Nutrition, gewerkt aan een nieuw systeem. Meer dan 140 grondstoffen werden onderzocht en opnieuw beoordeeld met behulp van de nieuwste analysetechnieken die ook in de humane voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt. De invloed van maagzuur op de spijsvertering bij biggen, evenals de snelheid van eiwit- en zetmeelvertering, waren enkele gemeten factoren. Deze studie toonde ook aan dat de pH-waarde in de maag van biggen heel anders is dan bij oudere varkens. En dat is van grote invloed op de opname en beschikbaarheid van voedingsstoffen.

De nieuwe NutriPower+-technologie wordt toegepast in alle formules en ingrediëntmatrixen om het VIDA-biggenvoederassortiment te optimaliseren.

Bron: naar ForFarmers – 7 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: