HIPRA is een Spaans veterinair farmaceutisch bedrijf waarvan het hoofdkantoor gelegen is in Amer (Catalonië). Opgericht in 1954 als familiaal bedrijf, heeft het vandaag filialen in 37 verschillende landen, 2 productiesites (Spanje en Brazilië) met een wereldwijde distributie van hun producten over meer dan 100 landen. HIPRA draagt autonomie hoog in het vaandel: het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van alle producten gebeuren door HIPRA zelf. Het bedrijf spitst zich enkel en alleen toe op de veterinaire markt, in het bijzonder op landbouwhuisdieren.


Nieuws van HIPRA

Meer nieuws van Hipra


HIPRA is ‘De referentie in preventie’

Er werd dan ook bewust gekozen om volop in te zetten op de ontwikkeling van vernieuwende vaccins. De lanceringen van 21 nieuwe vaccins in de laatste 10 jaar zijn hiervan het resultaat. Naast de producten zelf ligt de focus ook op de ondersteuning ervan en dan voornamelijk gericht op het vroeg identificeren en minimaliseren van het voorkomen van dierziekten. Hiertoe beschikt HIPRA over eigen diagnostische kits, innovatieve bemonsteringsmethoden, een netwerk van diagnostische labo’s en technische dierenartsen. Verder heeft het bedrijf ook projecten lopen rond het antibiotica-vrij opkweken van dieren (Origins programma) en biostatistiek – dataverwerking (HIPRAstats).

Tot slot ontwikkelt HIPRA ook technologieën om het vaccinatieproces op te volgen en te traceren, namelijk vaccinatietoestellen die in verbinding staan met het vaccin door middel van een RFID-chip in het etiket en de software die het vaccinatieproces kan opvolgen (dosissen, tijdstip van vaccineren, aantallen dieren, lotnummer vaccin, diergroep, snelheid van enten,…).

Kortom bij HIPRA zijn we van mening dat voorkomen beter is dan genezen


Bedrijfswebsite

website – HIPRA.com


Contactpersonen


 

 

%d bloggers liken dit: