Posterpresentatie VPF-fokwaardeschatting ‘vitaliteit in de kraamstal’ bekroond

De posterpresentatie van de nieuwe VPF-fokwaardeschatting voor ‘vitaliteit in de kraamstal’ ontwikkeld in samenwerking met doctoraatsstudent Wim Gorssen (KU Leuven) haalde de tweede plaats in de posterwedstrijd (op een geheel van zo’n 450-tal posters) op het EAAP-congres, de jaarlijkse meeting van de European Federation of Animal Science, dit jaar in Dubrovnik (Kroatië) gehouden van 27 tot 31 augustus.

“Deze fokwaardeschatting wordt binnenkort toegevoegd aan de klassieke fokwaardes voor groei, voederconversie en karkaskwaliteit, die we traditioneel in de landbouwpers en op de website van VPF publiceren”, mailt Jürgen Depuydt (VPF) aan de redactie. “Deze fokwaarde is nu reeds voor de meeste VPF KI-beren ter beschikking op de VPF-KI centra in Vlaanderen. Zodoende kunnen zeugenhouders ze nu al opvragen bij hun spermaleverancier.”

Advertising

Bekijk hier de posterpresentatie Posterpresentatie Vitaliteit in de kraamstal

Ter herinnering: Wim Gorssen viel met zijn werk eerder al in de prijzen. Hij studeerde vorig jaar af aan de KUL en met zijn thesis/proefschrift ‘Genetische parameters van uniformiteit toegepast op productiekenmerken van vleesvarkens’, gebaseerd op data van de selectiemesterijen van VPF. Hij won toen de BB-persprijs. Wim Gorssen staat op de foto tweede van rechts. Herlees:

Bron: VPF – 29 augustus 2018

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: