Westvlees-medewerkers snijzaal in quarantaine wegens corona

De voorbije dagen heeft men bij Westvlees in Westrozebeke  vastgesteld dat meerdere personen uit de snijzaal-afdeling een positief testresultaat markeerden op covid-19.

Er werd dan ook beslist om uit voorzorg alle medewerkers van deze afdeling te testen op het coronavirus. In afwachting van hun resultaat gaan deze personen in quarantaine. Aldus een mededeling van het bedrijf.

“We betreuren natuurlijk ten zeerste dat, ondanks de vele maatregelen die hebben genomen, het virus ook ons bedrijf bereikt heeft”, luidt het bericht verder.

“Bij de andere productieafdelingen hebben we geen weet van positieve gevallen. Maar ook daar zullen we niet aarzelen om over te gaan tot een globale testing moest dit nodig blijken.”

Update

Op 5 augustus was er sprake van 16 vastgestelde besmettingen. Dat aantal klom op 6 augustus tot 50 en bedroeg op 7 augustus 67. 48 daarvan bij personen die in West-Vlaanderen wonen (Houthulst, Staden, Roeselare, Ieper, Langemark Wervik en Passendale); 19 anderen wonen in Wallonië of Frankrijk. In Frankrijk en Wallonië werd de overheid dan ook op de hoogte gebracht.

Westvlees blijft open, de versnijderij uiteraard uitgezonderd. Op de werkvloer geldt naar verluidt al sinds 1 juli een mondmaskerplicht. Wie de productieruimtes betreedt is bovendien standaard ook verplicht de handen te ontsmetten.

Nu werden alvast nog volgende bijkomende maatregelen aangekondigd:

  • de installatie van nieuwe luchtfilters in de gekoelde ruimtes;
  • bijkomende ventilatie in de niet-gekoelde productiehallen;
  • werknemers die uit oranje zones terugkeren wordt gevraagd 14 dagen quarantaine te respecteren;
  • carpoolen naar het werk mag nog maximaal met 2 collega’s;
  • de controle op respect voor voldoende afstand en de mondmaskerdracht wordt opgevoerd.
  • vanaf volgende week worden alle Westvlees-medewerkers preventief getest op corona.

Bronnen: naar persbericht Westvlees van 5 augustus en update op 7 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: